Tuiny Office

Tuiny Office


Door alle ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus en vooral vanwege de consequenties ervan, is de behoefte om vanuit huis te werken steeds groter geworden. Maar dat is voor lang niet iedereen mogelijk. Beelden van door kinderen en andere familieleden verstoorde ZOOM vergaderingen, gaan de hele wereld over. De behoefte aan een rustige werkplek is er. Wanneer het dan ook nog gaat om een prettige locatie, zoals de eigen tuin, dan moet dat toch mogelijkheden bieden. Zo dachten wij in ieder geval. Dit hebben we uitgewerkt in de realisatie van Tuiny offices.

Aantrekkelijk geprijsde constructies die u zelf in uw eigen tuin kunt (laten) plaatsen. U bent daarna uiteraard volledig vrij om de binnenzijde van het kantoor naar uw eigen smaak in te richten.

Wat is de basis van dit concept:

Een stevige stalen constructie, die een solide basis biedt, maar toch zodanig licht dat deze handzaam is en eenvoudig door u kan worden gemonteerd. Alle onderdelen zijn op maat gemaakt en hoeven alleen nog te worden geboud. De constructie heeft een enkelhellend dak en de hoogte aan de achterzijde
is altijd 2,5 meter.

De basis van de vloer is een stalen constructie. Hier bovenop komen stalen sandwichpanelen van 10 cm dik. Het geheel kan op bijvoorbeeld betonpoeren of schroefpalen worden geplaatst.

Hieronder ziet u een afbeelding van het vloerdeel van de staalconstructie:

Nadat dit deel compleet is worden hierop sandwichpanelen geplaatst die de vloer compleet maken. Uiteraard worden hiervoor panelen gebruikt waarbij de schroeven verborgen zijn. De vloer is dus vlak.

Het dak bestaat uit 10 cm dikke sandwichpanelen, beschikbaar in verschillende coatings, meer dan 60 kleuren en 2 verschillende profileringen.

Basis ‘Trapezium’ profilering

 

Optionele ‘Dakpan’ profilering

De wanden bestaand een verticaal gemonteerde sandwichpanelen van 10 cm dik. Deze zijn beschikbaar in 3 soorten coatings en meer dan 60 kleuren. De schroeven worden verborgen zodat u deze van buiten niet ziet.


Elk ‘Tuiny Office’ heeft standaard 1 paneel voorzien van een Aluminium loopdeur, in een klemuitvoering. Het kozijnsysteem wordt geproduceerd uit aluminium geëxtrudeerde profielen in zowel een geïsoleerde als ongeïsoleerde uitvoering, volgens iedere gewenste specificatie.  Standaard worden de kozijnen geleverd inclusief HR++ glas.  De deurkozijnen zijn zonder meerprijs leverbaar in alle standaard RAL-kleuren.

Kenmerken van onze kozijnsystemen zijn:

– Duurzaam
– Onderhoudsarm
– Geen achterconstructie nodig
– Isolatiewaarde thermisch onderbroken aluminium U-waarde van nihil tot Uf 0.57 (m2K)
– Luchtdichtheid
– Leverbaar met politiekeurmerk
– Leverbaar in alle technisch maakbare kleuren

De achterzijde heeft een stalen goot met 1 hemelwaterafvoer, tot aan het maaiveld.

Elk ‘Tuiny Office’ heeft standaard 1 paneel voorzien van een Aluminium vastglas raamkozijn, in een klemuitvoering van 90 cm breed en 215 cm hoog. Alle wandpanelen kunnen worden vervangen door een paneel met een vastglas raamkozijn of een draaikiep raamkozijn.

Het kozijnsysteem wordt geproduceerd uit aluminium geëxtrudeerde profielen in zowel een geïsoleerde als ongeïsoleerde uitvoering, volgens iedere gewenste specificatie.  Standaard worden de kozijnen geleverd inclusief HR++ glas.  De deurkozijnen zijn zonder meerprijs leverbaar in alle standaard RAL-kleuren.

Kenmerken van onze kozijnsystemen zijn:

– Duurzaam
– Onderhoudsarm
– Geen achterconstructie nodig
– Isolatiewaarde thermisch onderbroken aluminium U-waarde van nihil tot Uf 0.57 (m2K)
– Luchtdichtheid
– Leverbaar met politiekeurmerk
– Leverbaar in alle technisch maakbare kleuren

 

De afwerking van de buitenzijde geschiedt met stalen zetwerk dat in dezelfde kleur wordt geleverd als de dak- en wandpanelen

U ontvangt uitgebreide en gedetailleerde tekeningen en een montagehandleiding om uw Tuiny office zelf te kunnen monteren.

Het is ook mogelijk om de montage uit te besteden aan een montageteam.

Als voorbereiding op het monteren moet u minimaal enkele betonpoeren in uw tuin laten leggen zodat uw Tuiny office daaraan vast gemaakt kan worden.

Op dit moment zijn er 6 basismodellen beschikbaar:

Sis – 2 bij 3 meter
Sismés – 2,5 bij 2,5 meter
Nou – 3 bij 3 meter
Deu – 2,5 bij 4 meter
Dotze – 3 bij 4 meter
Vint – 4 bij 5 meter

Opties:

De Tuiny Offices kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Omdat de constructie zelf een stevig stalen frame heeft en daarnaast wordt aangevuld met een binnenvloer van sandwichpanelen van 10 cm, zijn er eenvoudige opties. Zo kunnen er schroefpalen of prefab betonpoeren worden gebruikt. Deze zijn geen standaard onderdeel van het pakket.

Alhoewel een Tuiny Office als compleet zelfbouwpakket wordt geleverd heeft u ook de mogelijkheid deze te laten monteren. Koen en Steven,  ons montage-team, bieden het volgende:

 • leveren en plaatsen schroefpalen of betonpoeren
 • montage van:
  • complete staalconstructie
  • binnenvloer-, wand- en dakpanelen
  • deur(en)
  • raamkozijn(en)
  • afwerking met stalen zetwerk

De standaard coating is Polyester. Het is ook mogelijk een HPS coating te nemen tegen een geringe meerprijs.

Daarmee is er een ander pakket van beschikbare kleuren.

Indien u meer openheid / lichtinval wenst kunt u meer raamkozijnen toevoegen. Ook een grote dubbele deur is mogelijk.