Sectionaaldeur

Sectionaaldeuren gaan verticaal open en daarmee ontstaat ruimte vóór en achter de deur. De deurpanelen worden vlak onder het plafond, verticaal boven de opening of daklijnvolgend opgeborgen. Sectionaaldeuren uit de nieuwe 60-serie van staal, een combinatie van staal en aluminium of van aluminium, overtuigen door het uitgebreide assortiment, het fraaie design en gecertificeerde veiligheid. Compact-sectionaaldeuren stapelen de afzonderlijke panelen verticaal vlak achter de latei op. De geringe inschuifdiepte is met name gunstig bij hallen met lichtkoepels en glazen daken.

Deuren vormen regelmatig een groot deel van de bouwschil van het gebouw. Daarmee beschikken ze over een enorm potentieel om energie te besparen.

Als basis voor onze loodspakketten wordt uitgegaan van de Hörmann deur type SPU F42, dubbelwandig, met stalen panelen.

Goede redenen om te kiezen voor industriële sectionaaldeuren van Hörmann

Alle belangrijke deur- en aandrijvingscomponenten, zoals deurpanelen, kozijnen, beslag, aandrijvingen en besturingen worden in de Hörmann-fabrieken ontwikkeld en geproduceerd. Dat garandeert een hoge compatibiliteit tussen de deur, de aandrijving en de besturing. Dankzij het gecertificeerde kwaliteitsbeheersysteem wordt de beste kwaliteit gegarandeerd, van de ontwikkeling en de productie tot en met de levering.

Ecologische kwaliteit

Milieuvriendelijke productie door omvangrijk energiemanagementsysteem

Economische kwaliteit
Lange levensduur en lage onderhoudskosten door toepassing van hoogwaardige materialen

Proceskwaliteit
Productieprocessen waarbij natuurlijke hulpbronnen worden ontzien door geoptimaliseerd gebruik van materialen

• Zachte, slijtagearme deurloop dankzij geoptimaliseerde looprailradius en vergrote looprollen 1
• Tot 5 dB(A) rustigere deurloop dankzij speciale optionele silent looprollen / looprolhouder
• Optionele kunststof kozijnvoet voorkomt roest op het deurkozijn 2
• Lage-lateibeslag met een benodigde lateihoogte van 200 mm zonder verlies van de doorrijhoogte
• Verbeterde vloerafdichting, met optionele toebehoren tot luchtdichtheidsklasse 4
• Optioneel ThermoFrame met nieuw afstandsprofiel en aanvullende latei-tegenafdichting

• Nauwkeurige verbinding van looprail en radius door overgangsdelen 3
• Snellere montage door minder onderdelen en vastgeklemde bouten 4
• Minder ophangingspunten door optionele C-rail
• Instelbare sluithoogte bij draai- en schuifgrendels
• Uitsparing bij de kozijnvoet voor de eenvoudigere afwerking van de vloer achteraf

  • Geen omhoogdrukken van het bovenste paneel en zeer zachte deursluiting dankzij nieuwe dubbele looprollen 5
  • Hoge inbraakwering in alle deuruitvoeringen en deurmaten dankzij standaard optilbeveiliging aan beide zijden 6
  • Optionele, gecertificeerde RC 2 veiligheid conform DIN/TS 18194 voor extra inbraakbeveiliging

 

Industriedeuren met grote beglazingsoppervlakken bieden maximale transparantie en veel licht in het gebouw. De krasvaste, kunststof DURATEC- beglazing zorgt daarbij voor een permanent heldere doorkijk. Een speciale coating van het ruitoppervlak in autokoplampkwaliteit beschermt de ruit langdurig tegen krassen en reinigingssporen. Zo blijft de verzorgde indruk lang behouden, ondanks de dagelijkse grote bedrijvigheid in een industriële omgeving. De DURATEC-beglazing wordt standaard zonder meerprijs geleverd bij alle sectionaaldeuren met heldere kunststof beglazing – alleen bij Hörmann

Meer informatie over vensters in de sectionaaldeur vindt u hier:  www.levere.nl/vensters

 

 

Verwarmde hallen hebben goed geïsoleerde industriële sectionaaldeuren nodig om energieverliezen zo gering mogelijk te houden.Industriële sectionaaldeuren van Hörmann met thermisch onderbroken 67 mm dikke panelen isoleren heel effectief en besparen zo energiekosten. Thermisch onderbroken drie-

of viervoudige ruiten verminderen bovendien het risico op de vorming van condens. Een tot wel 21% betere warmte-isolatie krijgt u bovendien met de optionele ThermoFrame-kozijnaansluiting,die het kozijn en het metselwerk thermisch van elkaar scheidt en de deur bovendien beter afdicht door dubbele afdichtingen.

Alle details van de industriële sectionaaldeuren van Hörmann zijn ontworpen voor een lange levensduur: van kogelgelagerde looprollen, paneelverbindingen die niet los kunnen komen tot en met een optimale uitrusting van de veeras. Zo zijn meer dan 25000 bedieningen mogelijk – met een speciale uitvoering tot wel 200000.Deze robuuste constructie vermindert de onderhouds- en servicekosten en maakt industriële sectionaaldeuren van Hörmannin z’n geheel rendabel en duurzaam.

Industriële sectionaaldeuren, deuren met loopdeur, zijdeuren en panelen van Hörmann zijn zo ontworpen, dat er bij inbouw in een gebouwlijn een harmonisch totaalaanzicht van alle elementen ontstaat. De dwarsstijlen van de aluminium omramingen zijn met hetzelfde aanzicht in één lijn geplaatst – zowel bij standaard- als bij thermisch onderbroken profielen. Dat geldt ook voor de combinatie van deuren met verschillende paneeldiktes. Zo laat u zich in elk geval van uw beste kant zien.

Stalen panelen volgeschuimd met polyurethaan zijn verkrijgbaar met een paneeldikte van 42 mm of met thermisch onderbroken panelen en een paneeldikte van 67 mm. Bij beide uitvoeringen is het deuraanzicht volledig gelijk.

42 mm paneeldikte (standaard in het loodspakket)

Hörmann-sectionaaldeuren met 42 mm dikke panelen, volgeschuimd met polyurethaan, zijn zeer robuust en bieden een goede warmte-isolatie.

67 mm paneeldikte (optioneel) met een uitstekende warmte-isolatie
Met thermisch onderbroken panelen van 67 mm bij de SPU 67 Thermo profiteert u van een uitstekende isolatiewaarde van maximaal 0,51 W/(m2·K)*. De thermische onderbreking van buiten- en binnenzijde van de stalen panelen vermindert ook de vorming van condens aan de binnenzijde van de deur.

* Bij een deurmaat van 5000 × 5000 mm met optioneel ThermoFrame

Het oppervlak van deuren met stalen panelen of met stalen sokkelpaneel is gebaseerd op een verzinkte staalplaat voorzien van een goed hechtende grondverflaag (tweecomponenten-PUR), die de deur beschermt tegen weersinvloeden.

Robuust opervlak in Stucco-dessin

Het Stucco-dessin geeft het deuroppervlak een gelijkmatige structuur. Lichte krassen of wat vuil vallen niet zo snel op.

Luxe uitstraling dankzij Micrograin-oppervlak

Het Micrograin-oppervlak overtuigt door het vlakke, fijn geprofileerde oppervlak en de karakteristieke lijnenstructuur. Dit oppervlak harmoniseert bijzonder goed met moderne gevels die worden gekenmerkt door rechtlijnige vormen.

De binnenzijde wordt standaard geleverd met Stucco- dessin in grijswit, RAL 9002.

Bij Hörmann kunt u voor de grondverflaag van alle industriële sectionaaldeuren kiezen uit 10 voorkeurkleuren en RAL- en NCS-kleuren, veel metallic-kleuren evenals kleuren volgens de British Standard.*

De 2-K PUR-laklaag aan de buitenzijde of aan de buiten- en binnenzijde en/of het coil-coating-procedé bij dubbelwandige panelen in de voorkeurkleuren zorgt voor een hoogwaardig en duurzaam behoud van de kleur – zo blijven uw deuren lang mooi.

De sectionaaldeuren worden geleverd met een standaard beslag. Afhankelijk van diverse factoren, zoals: locatie van de deur, beschikbare bovenruimte, obstakels in de loods; kan er voor een ander beslag worden gekozen.