Loods bouwen

Overweegt u een loods aan te schaffen?

Vanwege de vele mogelijkheden met een loods; het grote aantal variaties waarin een loods leverbaar is wordt de vraag naar loodsen steeds groter. Van een simpele opslag tot een woning of kantoor, de mogelijkheden zijn enorm. Wij leggen u graag uit hoe Levere u hierbij van dienst kan zijn.

Maten van een loods

Wanneer u de grootte van uw loods afweegt is het goed te weten dat u met Levere een loods helemaal op maat kunt samenstellen. Het doel van de loods is uiteraard in eerste instantie bepalend voor de grootte. Een ruimte om uw oldtimer op te knappen is een heel ander verhaal dan een gebouw waar u meerdere kantoren in wilt zetten. Met een breedte vanaf 5 meter een lengte vanaf 6 meter een goothoogte vanaf 2,25 meter en een hellingshoek vanaf 8 graden zijn er vrijwel geen beperkingen. 

Verder kunt u een loods uitbreiden met een extra overstek, verdiepingsvloer, aparte vormen (U-vorm, T-vorm, breder dan lang, meerdere gekoppelde gebouwen en nog meer).

Materialen

U kunt u zelf de afmetingen, de soort, dikte en de kleuren van de beplating en de kleuren en de vormen van het zetwerk bepalen. Om u een indicatie te geven van de mogelijkheden bij Levere, hebben wij voor u een overzicht gemaakt met informatie over de beschikbare, te gebruiken materialen. Zo vindt u hieronder o.a. informatie over staalstructuur, deuren en vloeren.

Staalstructuur

Levere maakt gebruik van alternatieven voor de traditionele profielen zoals HEA en IPE. Zo bieden wij u namelijk een Z en een C profiel. Deze profielen zijn koud-gevormd en hebben een gegalvaniseerd profiel, welke een uitstekend alternatief zijn voor de houten en gelamineerde profielen.

Profielen

Het C profiel is ontworpen voor gebouwen tot 12 meter breedte. Het Z-profiel is ontworpen voor gebouwen vanaf 12 meter breedte. Beide profielen zijn zeer geschikt de belastingeisen van moderne dak- en wandconstructies.

Het voordeel van beide symmetrische profielen is dat ze snel te monteren zijn en er meestal geen zwaar materieel nodig is. De profielen zijn al gestanst en hoeven dus alleen in elkaar te worden geboud.

 

Pakket

Elke loods heeft dezelfde basis-onderdelen

  • Kolommen en liggers uit Z- of C-profielen
  • Dakgordingen en wandregels
  • Verzinkte montagestukken
  • Openingen voor deuren
  • Uitgebreide tekeningen en handleidingen voor zelfbouw

Fundering

Levere adviseert u graag bij het bepalen van een passende ondervloer. Deze wordt echter niet door ons geleverd. Wij werken daarbij graag samen met een leverancier van uw keuze.

Deuren

Als basis werken wij met variaties van loopdeuren: een kunststof deur als klemkozijn, een stalen deur in dezelfde stijl als de sectionaaldeur en een eenvoudige stalen versie.

Sectionaaldeur

Als basis gaan wij uit van de industriële sectionaaldeuren van Hörmann .

Beplating

Bij de samenstelling van een Levere loods is het kiezen van de juiste beplating een belangrijk aspect. Wij willen u hier heel graag bij adviseren. In de praktijk merken we vaak dat bij het uitkiezen van bijvoorbeeld de dikte van de isolatie, gegokt wordt wat de beste optie is. Dit is natuurlijk zonde wanneer wij u hierbij goed van hulp kunnen zijn. De komende tijd zullen we steeds meer informatie beschikbaar stellen op onze KEUZEHULP pagina.

Dak

U kunt uw dekbedekking zelf samenstellen met dakpanelen en dakpanplaten al dan niet geïsoleerd en eventueel in combinatie met lichtstraten. De beschikbare profileringen voor de dakpanelen zijn Trapezium en Dakpan beide beschikbaar in meer dan 60 verschillende kleuren. Hiermee kunt u de loods helemaal naar uw eigen smaak kiezen.

Trapezium dakpanelen (geïsoleerd)

De dakpanelen met Trapezium profilering zijn de standaard meest gekozen.

 

Dakpanpanelen (geïsoleerd)

Indien u een meer landelijke uitstraling voor uw loods wilt zijn dakpanelen een logische keuze. Ook wanneer een gemeentelijke instelling bij de aanvraag van een vergunning de uitstraling van Trapezium panelen niet passend vindt, heeft u met deze panelen een mooi alternatief.

 

Lichtdoorlatende panelen

Deze 20 mm door lucht geïsoleerde panelen van polycarbonaat vervangen een of meerdere standaard dakpanelen en lopen dus van nok naar goot over een breedte van 1 meter. 1 Paneel levert dus meerdere vierkante meters (het exacte aantal is afhankelijk van de breedte en de hellingshoek van uw loods). In een dak van 40 millimeter isolatie en dikker, is een lichtdoorlatend paneel wel een zwakke plek voor de totale isolatie. Er kan condens ontstaan en bij een te groot aantal panelen zal de temperatuur in de loods in de zomer behoorlijk oplopen. Wij adviseren u hierbij graag.

Wandbeplating

Bij Levere kunt u kiezen voor koude beplating of geïsoleerde panelen. De profilering heeft 3 mogelijkheden, gelinieerd (standaard), microrib en plank. Bij de plank profilering wordt er vaak gekozen voor een horizontale montage.