Vergunning-aanvraag

In veel gevallen moet er voor de bouw van de loods een vergunning worden aangevraagd. Hierbij kan Levere u ondersteunen. U kunt de aanvraag-procedure zelf oppakken waarbij u van ons alle technische gegevens krijgt van de loods. U krijgt dan de sterkteberekeningen van de constructie, de technische tekeningen en het grondplan. Het is ook mogelijk om de aanvraag door Levere uit te laten voeren. Dan dienen wij de aanvraag in en bewaken de verdere voortgang tot het moment dat de vergunning wordt verstrekt. De gegevens worden dan aangevuld met aangezichtstekeningen die door een architect worden gemaakt. De exacte locatie van de te bouwen loods wordt op een bovenaanzicht, bijvoorbeeld in een tekening van het kadaster ingetekend.

Voor een vergunning-aanvraag rekenen wij een bedrag van € 1.500,00.

Het aanleveren van de berekeningen en tekeningen zijn altijd onderdeel van een opdracht.

Voor het aanleveren van gegevens voor de ondervloer zult u zelf contact moeten opnemen met een partij die u hierbij kan ondersteunen. Wij leveren de technische gegevens aan waarmee deze partij de verdere berekeningen kan maken. Daarbij moet ook vaak worden gekeken naar het grondwerk en de belasting van de vloer vanwege wat u in de loods gaat plaatsen en of er bijvoorbeeld voertuigen over de vloer gaan rijden.

Het is mogelijk om een standaard berekening door ons te laten maken voor een betonvloer. Hierbij wordt dan uitgegaan van onze staalconstructie in combinatie met chemische ankers van Fischer die als pakket worden berekend op een gegoten betonvloer conform de standaarden waar Fischer van uitgaat. In de meeste gevallen gaat het dan om een betonvloer die duurder is dan een gemiddelde betonvloer. Meer informatie over deze standaarden vindt u hier:
www.levere.nl/veelgestelde vragen

In alle gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en het plaatsen van een ondervloer.